Noua platformă pentru ferestre Elegant

Inovația Deceuninck – de la sistem la detaliu, de la producător la clientul final

Alegerea unui sistem de profile implică multă responsabilitate de care depinde viitorul unei afaceri din domeniul producției de ferestre și uși din PVC. Companiile cu experiență în acest domeniu, pot sesiza imediat potențialul tehnic, de performanță și de imagine al noii platforme de la Deceuninck. Unicitatea inovației tehnice, conceptul general, detaliile vizuale și de finisaj atrag atenția arhitecților și clienților finali, în egală măsură. Elegant este o platformă ce ridică standardul industriei producătoare de ferestre și uși din PVC la un nivel neatins până în prezent.

Producția unui sistem de profile implică multă responsabilitate de care depinde confortul complex al unui cămin, iar Deceuninck și-a asumat deplin acest lucru. Noua platformă Elegant consolidează poziția grupul Deceuninck, de lider al inovației, în domeniul sistemelor pentru ferestre și uși din PVC. Cu peste 82 de ani de experiență în industria polimerilor, gestionând curent 5 platforme de profile dezvoltate împreună cu grupurile active de clienți, analizând tendințele în proiectarea clădirilor, dorințele beneficiarilor și noile cerințe legislative privind sustenabilitatea, Deceuninck creează o strategie unică privind îmbunătățirea performanței, optimizării și designul noului sistem de profile. Pe scurt, Deceuninck realizează prima revoluție de sistem în domeniul ferestrelor și ușilor din PVC.

Inovație unică

Pentru diverse tipuri de constucții sau design, sunt utilizate sisteme de profile diferite. Acest aspect limitează tehnologic activitatea unui producător de ferestre, fiind necesară setarea mașinilor de prelucrat și a programului informatic pentru fiecare sistem în parte. Mai mult, presiunea menținerii unui stoc variat de profile crește. Prin conceptul iCOR, modularitatea platformei Elegant este completă și permite utilizarea profilelor ramă + cercevea în orice combinație necesară stilului de design, fără a modifica setările echipamentelor în procesul de producție. Eficientizarea procesului de producție generează economie de timp și o gestionare mai bună a stocului de profile. Inovația iCOR scade costul prelucrării ferestrelor și reduce timpul de producție. Registrul de utilizare al platformei Elegant este lărgit prin utilizarea profilelor ThermoFibra cu inserție longitudinală din fibră de sticlă ( profilele metalice fiind eliminate) și  utilizarea armăturilor termoizolante rigide Forthex – crescând astfel capacitatea de izolare termică a ferestrelor.

Modularitate de sistem maximă, inventar de profile minim, tipologie de imagine completă

Modularitatea universală oferită de conceptul iCOR permite combinația unuia din cele 3 profile de ramă (76/84*/115mm) cu oricare din cele 5 profile de cercevea (ThermoFibra Infinity, Abstract, Origin, Infinity și Grando*) în configurații potrivite oricărui stil de design. Cu un inventar minimal de profile, se pot realiza ferestre și uși potrivite stilistic oricărui tip de proiect. (* – disponibil din 2021)

Design

Inovația tehnică este completată de preocuparea pentru imagine. Adoptând o linie contemporană de design, Deceuninck reușește să confere ferestrelor o imagine superioară percepției clasice de „ferestre din PVC”. Ferestrele cu profile Elegant definesc 3 stiluri ce grupează majoritatea construcțiilor contemporane: Rustic, Urban și Modern. Registrul de texturi și culori pentru fiecare linie de design este armonizat cu materialele de construcție specifice fiecărui stil. Seria de profile Elegant primește un tratament cromatic inovativ, prin Smart Colours. Decoroc este tehnologia patentată prin care sunt aplicate pe profil granule de poliuretan și poliamidă, tratate ulterior la temperaturi înalte. Rezultă o suprafață elastică, mată și fin rugoasă, rezistentă la zgâriere, intemperii și murdărie. Acest strat asigură în timp o bună stabilitate a culorilor și este ușor de curățat.

Performanță

Designul special al structurii interioare a profilului și utilizarea garniturii mediane termosudate din fabricație, conferă platformei Elegant performanțe fără egal în categoria de 76 mm:

  • Uf = până la  0.93 W/mpK în varianta standard
  • Uf = până  la 0.88 W/mpK în combinație cu ThermoFibra și Forthex – recomandate și pentru case pasive
  • 6 camere, dimensiunile  ramei de la 76×69 mm, a cercevelei, de la 80×77 mm
  • înălțime vizibilă minimă în categorie, de 109 mm ( ThermofFbra)  și  112 mm ( standard )
  • retragerea planului sticlei cu numai 9 mm față de exteriorul cercevelei (7 mm cu ThermoFibra) oferă, împreună cu înălțimea vizibilă minimă, cea mai mare suprafață de lumină la aceleași dimensiuni de panou de tâmplărie
  • pachet de sticlă (sau panouri termoizolante pentru uși) cu grosime până la 59 mm (71 mm Elegant Abstract), ceea ce permite insertul de elemente de protecție solară

Sustenabilitate și reciclare

Deceuninck este o companie situată în avangarda inovației, dar și a responsabilității față de mediul înconjurător. Deceuninck oferă produse ecologice, 100% reciclabile, cu durată lungă de utilizare, timp în care sporesc confortul caselor și clădirilor și asigură izolația, siguranța, acustica și calitatea aerului. Deja un procent semnificativ de material din interiorul profilelor Elegant are la bază PVC reciclat. Lider al revoluției eco, Deceuninck investește permanent în economia circulară.

Platforma ELEGANT de la Deceuninck – noua paradigmă a industriei ferestrelor

Multitudinea de posibilități pe care arhitecții și producătorii de ferestre le au utilizând platforma Elegant, au la bază atât principiul ce călăuzește activitatea grupului Deceuninck, de a construi cămine sustenabile, cât și resursa unică de cercetare permanentă, ce transformă în realitate, prin inovație, dorințele și nevoile clienților finali. Performanța superioară în proiectarea, producția și exploatarea ferestrelor se poate obține doar cu un sistem de profile inovativ.

Producător de ferestre? Arhitect sau designer de interior? Constructor sau montator? Găsește mai multe informații accesând linkul elegant.deceuninck.com/ro.

Contactează-ne

    Accept termenii și condițiile