În numărul din martie de știri despre industrie, vorbim despre planul croat pentru reducerea emisiilor de carbon în sectorul construcțiilor și despre dezbaterea remarcabilă din Italia pe tema cheltuielilor deductibile referitoare la eco-bonus. Aruncăm o privire asupra achiziției sofltului BIM de către Arkance, dar și asupra unui proiect școlar de succes, în Țările de Jos, despre realitatea augmentată.
Green Building Council din Croația a lansat o largă campanie privind reducerea completă a emisiilor de carbon din sectorului construcțiilor. #BuildingLife este o campanie multi-anuală ce vizează implementarea ambițiosului Plan Verde European. Scopul este să creeze măsuri sustenabile puternice, concentrându-se în paralel pe bunăstarea economică și pe menținerea standardelor de excelență comune. Lansarea #BuildingLife marchează a 5-a aniversare a adoptării Acorddului de la Paris privind schimbările climatice.
Sectorul construcțiilor este cunoscut ca având un impact puternic asupra mediului înconjurător. Printr-o colaborare intensă între sectoarele privat și public, campania #BuildingLife se orientează spre influențarea politicilor europene, conducând schimbarea necesară limitării acestui impact la minimum posibil. Citește tot articolul aici.
Dezbaterea pe marginea cheltuielilor deductibile în programul eco-bonus se întețește în Italia
Odată cu măsurile de izolare, stând acasă o perioadă mai lungă de timp, multe persoane au decis să își renoveze locuințele în ultimele 12 luni. Guvernul Italian a semnat anul trecut un Decret privind un eco-bonus cu speranța că îi va motiva pe italienii ce renovează să aleagă soluții ecologice.
Decretul Ministerial din 6 august 2020 introduce cerințele tehnice pentru un eco-bonus și o nouă limită pentru ferestre și parasolare. Indicațiile finale ale Decretului au dus la o dezbatere în creștere printre contabili. Acestea subliniază că sumele cheltuite sunt considerate net, fără TVA, servicii profesionale și lucrări suplimentare. Marea întrebare este: ce este inclus, mai precis, în termenii ‘serviciu profesional’ și ‘lucrări suplimentare’? Citește mai mult aici.
Agecad, dezvoltatorul de soft BIM se alătură liderului European Arkance
Transformarea digitală în domeniul construcțiilor este una dintre marile provocări actuale. Arkance Systems, parte a grupului francez Monnoyeur, este unul dintre liderii aflați ăn ascensiune rapidă pe piața europeană a proiectării asistate de calculator (CAD) și a modelării informațiilor clădirilor (BIM). Ca parte a unei strategii ambițioase de creștere, compania a anunțat recent achiziționarea Agacad, o companie lituaniană de soft pentru modelarea informației și managementul tehnologiei clădirilor. Softul Agacad este utilizat în mod curent de 13,000 profesioniști BIM în 130 de țări.
„Agacad a demonstrat abilitatea de a dezvolta tehnologii digitale inovative de clasă înaltă ce oferă noi oportunități și câștiguri de productivitate însemnate pentru industriile de construcție și producție. Suntem încântați să putem folosi aceste cunoștințe pentru a sprijini clienții noștri în călătoria acestora digitală”, ne spune Gregoire Arranz, Președintele Consiliului de Management Arkance.
Fondată cu 30 de ani în urmă, Agacad poate fi văzută ca un pionier al tehnologiei digitale în domeniul construcțiilor. „Alăturându-ne grupului Arkance primim mijloacele pentru a implementa complet viziunea noastră pentru crearea soluțiilor în industria construcțiilor”, ne spune președintele Agacad Donatas Aksomitas. „Aceasta ne va permite să sprijinim mult mai eficient clienții actuali ai Agacad de pe 5 continente” Citește tot articolul aici.
Realitatea augmentată ajută studenții să descopere tehnologia
Odată cu amânarea Zilei Naționale a Tehnologiei, în Țările de Jos, din cauza pandemiei de covid, organizatorii evenimentului au dorit să fie creativi și au oferit studenților o alternativă sigură față de coronavirus. Soluția: realitatea augmentată. S-a dovedit că realitatea augmentată a fost un mijloc ideal de a prezenta tinerilor din țară lumea tehnologiei.
Proiectele școlare practice și vizitele în companii din domeniul tehnologiei sunt acum în afara oricărei discuții. Dar mulțumită realității augmentate ce adaugă un strat virtual realității, este posibil acum să fie aduși roboți și mașini în fața studentului, cu ajutorul unei tablete sau a unui telefon. „Realitatea augmentată ne permite să proiectăm animații sau obiecte la studenți acasă, le pot vedea, auzi, se pot plimba în jurul lor”, ne povestește organizatorul evenimentului Marjorie Woudenberg. „Vrem să îi aducem în contact cu noutățile tehnologiei. Dacă nu este posibil la școală, o vom face pur și simplu acasă la ei”. Citește mai mult aici.
Producător de ferestre? Arhitect sau designer de interior? Constructor sau montator? Găsește mai multe informații accesând linkul elegant.deceuninck.com/ro.