Economia circulară Deceuninck

Deceuninck contribuie activ la scăderea emisiilor de gaz de seră

Economia circulară poate părea un concept complex, totuși este un principiu foarte simplu, bazat pe recuperarea materialelor produsului finit ieșit din uz și reintroducerea lor în ciclul activ de producție. Deceuninck este implicat deja de ani buni în economia circulară, desfășoară o activitate susținută pentru recuperarea PVC- ului din ferestrele și ușile ajunse la finalul utilizării și reintroduce materialul rezultat în ciclul de producție al profilelor noi.

Principiile sustenabilității se apălică încă din etapa de dezvoltare al produselor. Profilele Deceuninck au miezul realizat din PVC reciclat, suprafețele exterioare fiind acoperite cu un strat din PVC nou. În procesul de reciclare, granulele din PVC devin mai dure, fapt care îmbunătățește rezistența profilului.

Modelul circular al activității Deceuninck

Pentru Deceuninck, reciclarea este un obiectiv primordial

La nivelul anului 2019 capacitatea de reciclare Deceuninck se situa la 45.000 t anual. Această cantitate convertită în ferestre înseamnă 2,3 milioane de unități reciclate, echivalentul emisiilor de CO2 a 90.000 de zboruri Paris-New York. Un kg de PVC reciclat salvează 2 kg de emisii de CO2, deoarece în procesul de reciclare se consumă doar 10% din energia necesară producției de PVC nou. Durata de viață reală a PVC-ului este extrem de lungă, ajungând chiar la 350 de ani, în condițiile în care poate fi reciclat de până la 10 fără să își schimbe proprietățile, cu un ciclu mediu de viață de aproximativ 35 de ani.

Modelul de reciclare al PVC-ului

Modelul de reciclare al PVC-ului

Deceuninck acoperă tot spectrul post-procesării și utilizării materialelor

Deceuninck contribuie la construirea căminelor sustenabile cu soluții inovative pentru ferestre și uși, terase, placări pentru fațade, acoperișuri sau interior. Tehnologiile unice de extrudare a PVC-ului și materialul patentat Twinson întrunesc condițiile unui design rafinat și sustenabil, cu un impact ecologic foarte redus. Profilele din PVC (cu și fără insert din fibră de sticlă) și WPC Deceuninck sunt 100% reciclabile. Deșeurile post-industriale (deșeurile rezultate din producția de profile), post-fabricație (deșeurile rezultate din activitatea de fabricare a ferestrelor și ușilor) și post-utilizare (ferestrele și ușile înlocuite) sunt integral reciclate. În anul 2018, Deceuninck recicla deja 30% din materialul garniturilor ferestrelor. Prin utilizarea tehnologiei co-extrudării, obiectivul este reciclarea acestora în procent de 100% în următorii ani.

Deceuninck recycling

Deceunick este reciclatorul #1 în țările Benelux

Odată cu achiziția unei noi linii de reciclare a PVC-ului, capacitatea de reciclare atinge în 2012 peste 20.000 t anual. Materialul obținut, pe lângă faptul că închide în mod sustenabil ciclul de viață al ferestrelor vechi, asigură și o prețioasă sursă de materie primă. Fabrica din Diksmuide (Belgia), după o investiție inițială de peste 3 mil. euro, devine cea mai mare facilitate de reciclare a deșeurilor din PVC-lui post-industrial și post-utilizare din Benelux.

Facilitățile de producție din Gits și Diksmuide sunt certificate conform Cartei Sustenabilității Corporatiste din Flandra de Vest, încă din 1999. De atunci, Deceuninck a trecut cu bine fiecare audit anual. În 2010 este înființată asociația Vinyl 2010, Deceuninck fiind membru fondator. Astăzi asociația se numeste VinylPlus, este o asociație bazata pe conformare voluntară. VinylPlus a fost evidențiată la conferința Națiunilor Unite Rio+20 ca o asociație model în domeniul sustenabilității. Deceuninck este una din primele companii din domeniul PVC-ului ce deține certificare EuCertplast, un sistem pan-european de acreditare a reciclatorilor de PVC rezultat din post-utilizare.

Atenția cea mai mare este dirijată către cele 3 etape principale din viața unui profil din PVC: dezvoltarea, producția și utilizarea sub forma ferestrelor. Fiecare din aceste etape este realizată ținând cont de principiile sustenabilității. Ce aduce deosebit Deceuninck, este sustenabilitatea inovatoare, tradusă ca cea mai bună izolare cu o utilizare cât mai scăzută a materialului, 100% reciclabil. În final, cu toții avem de câștigat, doar e planeta noastră.

Producător de ferestre? Arhitect sau designer de interior? Constructor sau montator? Găsește mai multe informații accesând linkul elegant.deceuninck.com/ro.

Contactează-ne

    Accept termenii și condițiile