Codul Deceuninck de conduita

Ca antrepenor al grupului Deceuninck, suntem determinati sa construim case sustenabile pentru oameni si beneficiari. Credem din plin ca este posibil sa oferim aceasta sustenabilitate daca aderam la principiile noastre si permitem valorilor noastre de baza sa ne indrume in actiunile noastre.Comportamentul nostru este fereastra companiei pe care o deschidem catre lumea intreaga. Daca vom fi fortati sa facem o o alegere, vom respecta ordinea urmatoare: oameni, pamant, calitate, service si profit.

Aderand la aceste principii, daca ne vom intalni cu o situatie care nu defineste in mod clar directia stim ce avem de facut.In acest caz ne vom ghida dupa urmatoarele linii directoare:

 • * VALORILE NOASTRE DE BAZA
 • * SUSTENABILITATE
 • * PRINCIPII
 • * OAMENI
 • * RELATII PERMANENTE
 • * Este aceasta actiune in concordanta cu valorile noastre de baza ?
 • * Ce insemnatate au aceste principii directoare ?
 • * Aceasta actiune protejeaza reputatia firmei Deceuninck ?

Acesti patru factori ai codului nostru de conduita formeaza cadrul etic de munca care sta la baza deciziilor noastre. N e asteptam ca fiecare angajat al firmei Deceuninck sa actioneze in conformitate cu principiile indicate in acest cod de conduita.Daca nu au fost intelesi acesti factori, atunci nu se pot aplica, si in cazul acesta va trebui sa consultati managerii dumneavoastra in vederea obtinerii raspunsurilor la intrebarile voastre. Nu este permisa nici o abatere de la codul de conduita iar in caz contrar trebuie raportata imediat membruui respectiv din grupul echipei de management sau a responsabilului de resort. Deceuninck nu va permite niciodata orice discriminare sau represaliu in comunicarea a unei actiuni ilegale sau neetice, pentru o cauza buna. Orice abatere de la codul de conduita atrage de la sine consecvente serioase cum ar fi actiuni disciplinare sau chiar anularea contractului de munca.

VALORILE NOASTRE DE BAZA

SUNTEM DESCHISI

 • * Spunem in mod simplu adevarul
 • * Spunem exact asa cum este
 • * Ne respectam colegii si interactionam pozitiv cu ei. Actionam ca o echipa
 • * Acceptam cu onestitate greselile noastre si luam masuri de corectare a acestora, actionam preventiv cand comunicam vesti rele.
 • * Spunem ceea ce gandim si credem cea ce spunem; acestia suntem noi.

PERFORMANTA RIDICATA

 • * Performanta noastra este masurata de catre societate,oameni,beneficiari si actionari.
 • * Facem constant eforturi sustinute in bederea protejarii obiectivelor si valorilor noastre de baza.
 • * Spunem ceea ce facem si facem ceea ce spunem; prin aceasta suntem disciplinati si de incredere.

ANTREPRENARIAT

 • * Suntem deschisi intregii lumi si opiniilor celorlalti. Refuzam toate barierele si facem eforturi pentru inovatii.
 • * Ne asumam riscuri si initiative bine calculate cand suntem credibili.
 • * Gandim ca un antreprenor, luam decizii si ne asumam consecintele.

PRICIPIILE DE SUSTENABILITATE DECEUNINCK

Nu este practic sa definim in detaliu principiile importante pentru fiecare incident care poate sa apara in startegia de management la nivel global. De aceea pot fi analizate alternativ, principiile importante care formeaza cadrul in care pot apare posibile probleme in orice tara.

Suntem onesti, loiali, corecti, echilaterali, politicosi, reputabili, directi, de incredere si flexibili in relatiile noastre cu beneficiarii, furnizorii si angajatii nostri.

Este strict interziasa orice actiune care implica frauda, furtul, coruptia sau abuzul si delapidarea.

Luam deciziile noastre de afaceri intr-un mod onest si corect, bazandu-ne pe factorii impartiali : oameni, pamant, calitate, service si profit. Nu oferim si nici nu acceptam bani care ar implica vreun favor sau cadouri , favoruri sau distractii. Este interzis a se da mita sau a se efectua plati necorespunzatoare catre oficialitati guvernamentale , civile sau alte persoane.

Vom pastra datele afacerii intr-o asa maniera incat sa reflecte perfect natura operatiilor noastre comerciale. Vom oferi produse pentru constructie care sunt inovative si sustenabile si va asiguram de siguranta lor. Proiectarea, fabricarea si intretinerea produselor trebuie sa fie in concordanta cu standardele Deceuninck si in temeiul obligatiilor care apar din regulile si agrementele aplicabile.

Trebuie sa respectam toate legile in vigoare , reguli si regulamente specifice din fiecare tara si sa comunicam daca exista lacune. Suntem convinsi sa nu facem numai ce se cere ca antreprenor ci sa indeplinim si cerintele legale in vigoare. Binenteles ca asteptam si din partea parteneriilor nostri de afaceri sa actioneze in acelasi fel.

Nu vom ajuta niciodata in mod deliberat o terta parte ca sa incalce vreo lege dintr-o tara in vederea falsificarii unui document.

Ne indeplinim sarcinile in mod corect si egal fata de autoritati.

OAMENII

Trebuie sa respectam caracterul unic si contributia fiecarui angajat in parte. Trebuie sa fim flexibili, respectuosi si corecti unul cu celalalt , formand astfel baza unei afaceri trainice. Venim in intampinarea celuilalt.

Respectam diferentele de cultura. Diversitatea oameniilor si a opiniilor lor reprezinta un avantaj in afacerea companiei.

Oportunitati egale; nu facem discriminari de varsta, natiune, culoare, religie, sex, dizabilitate, origine, orientare sexuala fata de angajatii sau colaboratorii nostrii. Recrutarea, renumerarea, conditiile de munca, scolarizarea, promovarea si dezvoltarea carierei ale angajatiilor nostri se bazeaza numai pe aptitudinile lor profesionale.

Hartuirea si violenta: hartuirea si violenta este strict interzisa nu va fi niciodata tolerata. Prin hartuire se intelege orice gen de comportament care creeaza un mediu ostil cum ar fi flirturile necuvenite, comentariile sau glumele deplasate, contactele de opresiune si de intimidare precum si comportamentul indezirabil sau enervant.

Siguranta si sanatate : ne obligam sa creeam un loc de munca in deplina siguranta si sanatos, acordand astfel importanta companiei si mediului inconjurator. Fiecare dintre noi trebuie sa fie responsabil la locul sau de munca prin aplicarea regulilor de siguranta si de sanatate. Toti dintre noi au responsabilitatea de a lua masurile necesare pentru protectia si sanatatea noastra si a colegilor pentru evitarea accidentelor,ranirilor sau a situatilor periculoase. In plus fiecare are obilgatia sa raporteze orice situatie periculoasa sau nesanatoasa si sa ia imediat masuri de corectare a acesteia.

RELATII PERMANENTE DE MUNCA

Evitam orice conflict de interese. Deciziile in afaceri si actiunile care le intreprindem in numele companiei noastre nu trebuie sa fie afectate niciodata de relatia sau gandirea personala. Nu vom folosi niciodata in scopul propriu informatiile detinute, sau pozitia din firma in vederea obtinerii de avantaje personale sau membrilor familiei noastre. Daca un membru al familiei sau un prieten intra in relatii de afaceri cu noi si are un avantaj financiar direct sau indirect din aceasta , pot apare conflicte de interes in sau in afara companiei. In plus, asemenea beneficii externe pot apare in abilitatea de lucru a noastra care nu satisface interesele companiei.

Suntem responsabili fata de mediul inconjurator. O parte strategica a afacerii noastre este protectia mediului inconjurator. Ne angajam sa avem grija reciproc si fata de mediu. Ne luptam sa reducem emisiile poluante in orice domeniu de activitate. Folosim, manipulam,transportam si evacuam toate materiile prime, produsele si resturile in deplina siguranta. Ne ajutam reciproc sa intelegem responsabilitatea fiecaruia de a proteja mediul atunci cand se folosesc produsele noastre. In colaborare cu oficialitatile publice, antreprenorii si societatile ne luptam permanent ca sa crestem performanta ecologica .Angajamentul nostru fata de mediul inconjurator este responsabilitatea fiecaruia dintre noi. Nimeni nu trebuie sa gandeasca ca este responsabilitatea celuilalt.

Respectam capitalul intelectual. Respectam si protejam informatiile confidentiale pe intreaga perioada a angajarii noastre la Deceuninck.Luam masuri de protectie a documentelor noastre, a computerelor sau a altor echipamente care contin date sau informatii personale. Orice proprietate intelectuala o protejam, primim si dezbatem. Respectam restrictiile de folosire si reproducere ca atare.Prin proprietate intelectuala se intelege atat drepturile de autor, secretele comerciale, de brand comercial cat si a informatiilor inovative si de productie. Deschiderea Deceuninck nu exclude responsabilitatea unei protectii adecvate a informatiilor cu privire la beneficiile afacerii.