Ce a apărut pe radarul nostru de știri în ultima lună? Am selectat povești despre NFT-urile care își croiesc drum în lumea arhitecturii, despre un teatru de ultimă generație din Rotterdam care promite un sunet perfect în fiecare colț al sălii și despre primul beton cu emisii reduse de carbon din Regatul Unit. Bucurați-vă de acestea!
NFT-urile care bat la ușa arhitecților
2021 a fost anul în care tokenurile nefungibile (NFT-urile) au depășit lumea artei și au apărut cam peste tot. Aceste fișiere digitale unice susținute de tehnologia blockchain au fost brusc vândute de tot felul de organizații și de întreprinderi – cluburi sportive, companii de mass-media și artiști muzicali, pentru a numi doar câteva. Nu este surprinzător faptul că și lumea arhitecturii adoptă acum aceste obiecte digitale unice.
Pe măsură ce arhitecții intră într-o nouă eră a creativității digitale, ArchDaily a reunit șapte povești despre NFT-uri din lumea designului și a arhitecturii, de la proprietăți imobiliare digitale la expoziții virtuale de arhitectură. Citiți întreaga știre aici.

Primul beton cu emisii deosebit de reduse de carbon introdus în Regatul Unit
Un parteneriat între VINCI Construction și producătorul irlandez de ciment Ecocem a avut ca rezultat prima turnare majoră din Regatul Unit a unui beton nou dezvoltat, cu emisii deosebit de reduse de carbon. Știrea senzațională a fost pentru EcoPark South, un centru de gestionare sustenabilă a deșeurilor și o instalație de recuperare a energiei care se construiește în Londra. Comparativ cu betonul convențional, acest amestec nou va reduce amprenta ecologică a proiectului cu până la 70%.
Dezvoltatorul VINCI Construction a testat pe scară foarte largă noul produs sustenabil, care este fabricat din deșeuri de zgură de oțel, în mai multe proiecte din Franța. Acum, VINCI îl introduce în Regatul Unit. Citiți mai mult aici.

Sunet perfect în fiecare loc: bun venit la noul Theater Zuidplein din Rotterdam
Intrați în cea mai nouă locație culturală din Rotterdam: Theater Zuidplein. Clădirea captivantă, care găzduiește două săli de spectacole, un restaurant și o bibliotecă, a fost proiectată de firma olandeză de arhitectură De Zwarte Hond. Compania de design Studio RAP s-a ocupat de interiorul sălii principale de spectacole, care este o operă de artă în sine. În colaborare cu firma de inginerie Arup, agenția a folosit modelarea digitală pentru a proiecta suprafețe unghiulare remarcabile ale pereților. Datorită pereților interiori roșii cu multiple fațete, sunetul se revarsă uniform în întregul teatru de 600 de locuri. Au fost folosite nu mai puțin de 6.000 de panouri triunghiulare, toate realizate din compozit de aluminiu. „Proiectul a fost conceput cu ajutorul algoritmilor, ceea ce a dus la un ocean vălurit, alcătuit din mii de triunghiuri”, a declarat Wessel van Beerendonk de la Studio RAP. „Rezultatul este o distribuție uniformă a sunetului în întreaga sală, astfel încât fiecare membru al publicului să se poată bucura pe deplin de spectacolul sau de concertul pe care a venit să-l vadă”. Analizați mai atent și citiți întreaga știre aici
