Cum facem ca betonul să fie mai durabil? Care sunt ultimele noutăți privind restaurarea catedralei Notre-Dame? Și ați putea, cumva, să locuiți în cel mai scump oraș din lume în care se construiește? Veți afla în curând: iată actualizarea noastră din luna august.
O abordare mai durabilă a producției de beton
Cu toate că betonul este cel mai utilizat material de construcție din lume, acesta nu este tocmai durabil – încă. Atunci când încorporează materiale reciclate în procesul său de producție, chiar și betonul poate contribui la o economie circulară. Acesta este motivul pentru care compania germană de construcții Bauer Environment a excavat 33.000 m³ de pietriș obținut de la un proiect de construcție rezidențială într-un cartier de lângă München, înainte de a-l transporta la o instalație de pietriș din apropiere. Pietrișul a fost apoi tratat și transformat în beton, permițând conservarea materiilor prime naturale.
Germania produce aproximativ 27,5 milioane de tone de beton în fiecare an. Potrivit lui Bauer, „producția de beton ar fi mult mai durabilă dacă doar o mică parte din aceasta ar fi produsă din pietriș reciclat”. Aflați mai multe aici.

Restaurarea Notre-Dame include un centru subteran pentru vizitatori
De la incendiul din anul 2019, restaurarea catedralei Notre-Dame reprezintă o prioritate absolută pentru orașul Paris. În timp ce catedrala va fi reconstruită exact așa cum a fost, împrejurimile și piața Notre-Dame vor suferi o adevărată transformare.
Proiectul, condus de studioul belgian de arhitectură peisagistică Bureau Bas Smets, include un centru subteran pentru vizitatori, amplasat într-o parcare abandonată de sub piața principală. Spațiul va servi, de asemenea, ca o promenadă interioară care se va deschide spre malurile râului Sena. Primarul Parisului, Anne Hidalgo: „Sena și natura ocupă un loc foarte important în proiectul echipei Bas Smets selectat de juriu. Pentru a ne pune mai bine în valoare frumoasa catedrală, pentru a-i face mai bine dreptate, respectându-i în același timp istoria”.
Sunteți curioși să aflați la ce să vă așteptați? Aruncați o privire aici.

Iată care sunt cele mai scumpe orașe din lume în care se construiește
Un studiu realizat de Turner & Townsend a arătat că San Francisco este în prezent cel mai scump oraș din lume în care se construiește, urmat de orașele japoneze Tokyo și Osaka. Geneva și Londra sunt singurele orașe europene din top 10, care se clasează pe locurile 5 și 10.
În plus, raportul menționează cereri ridicate și o bună revenire după pandemia Covid-19 în industria construcțiilor: 75% dintre toți respondenții spun că actualele condiții de licitație de pe piață sunt ridicate sau foarte ridicate. Cu toate acestea, participanții sunt îngrijorați de inflație și de lipsa de competențe. Iată o prezentare mai detaliată a raportului.
